Nosework

Nosework är sporten som på väldigt kort tid blivit oerhört populär. Inte så konstigt då det är en lättsam aktiveringsform som inte kräver mycket plats eller dyr utrustning. Dessutom är det något som hundarna i regel älskar då de får göra det de är bäst på- nosa! Nosework passar allt från valpar till gamla hundar och är dessutom en utmärkt sysselsättning för den konvalecenta hunden eller reaktiva hunden.

Foto: Linda Olsson
Foto: Linda Olsson

Nose work 1

På denna kursen lär vi oss vad Nosework är och hunden lär sig att söka Eukalyptus. Vi testar på de fyra olika momenten; inomhussök, utomhussök, behållarsök, fordonsök.
Vi avslutar med att lära oss hur ett doftprov går till. Kursen hålls i clinicformat dvs vi tränar med en hund åt gången, detta för att även reaktiva hundar ska kunna delta.
 

Nose work 2

På denna kursen lär vi in nästa hydrolat dvs lagerblad. Vi kommer träna på alla moment på klass 2 nivå samt testa på ett doftrpov på lagerblad
Förkunskaper: nosework 1 + fortsättning
 

Markeringar grund

Denna kursen är för dig som vill ha en intränad markering tex sitt,ligg,frys
 

Markering fortsättning

Denna kursern är för dig som redan har en välfungerande markering som du vill göra ännu säkrare och störningstålig
Förkunskaper: markeringar grund

 

Foto: Lena Lindberg
Foto: Lena Lindberg

Nose work 1 fortsättning

På denna kursen fördjupar vi oss och lär oss sökanalys, störningar, olika liggtid, sökteknik m.m. Vi jobbar vidare med eukalyptus och jobbar en hund åt gången.
Förkunskaper: Nosework 1 eller motsvarnade kurs
 

Nose work med fokus på föraren

På denna kursen är hunden framförallt en statist som nosar och träningsfokuset ligger på föraren. Vi går igenom bitar som koppelhantering, läsa hund, taktik och panering i söken m.m
Förkunskaper nosework 1+ fortsättning
 

Nose work 3

På denna kursen lär vi in den sista doften dvs lavendel. Vi går igenom alla moment på klass 3 nivå inkl tomsök. Avslutningsvis testar vi på att göra ett doftprov på lavendel
Förkunskaper: nosework 1-2forts
 

Tematräning

Har du precis börjat med nosework och vill träna på nya platser utan att binda upp dig på kurs? Är ni ett rutinerat ekipage som vill ha lite miljöombyte? Har ni stött på problem i något moment och vill ha lite extra coaching just där? Har du gått kurs men orkar inte vänta på ny kursstart och vill träna mer? Då kan tematräningarna var något för er!

Tematräningar kommer dyka upp lite då och då under året och vi lägger då fokus på något av momenten, markeringar eller problemlösning.
På tematräningarna är enda förkunskapskravet att hunden ska kunna förstå och söka efter eukalyptus. Väl på plats anpassar vi träningen utifrån er och hur långt ni kommit i träningen. Som vanligt tränar vi ett ekipage åt gången för att alla ska kunna vara med och känna sig trygga.

 

Foto: Lena Lindberg
Foto: Lena Lindberg

Nosework- Barn med hund

En målgrupp mitt hjärta klappar lite extra för är barnen och därför vill jag att det ska finnas något skräddarsytt bara för dem.

Nosework-  barn med hund har samma upplägg som Nosework 1 och 2 men vänder sig till barn och ungdomar i åldern 9-15. Pga säkerhetsskäl bör inte reaktiva hundar delta på denna kursen.
 

Valpkurs inr nose work

På denna kursen kombinerar vi vardagslydnad som sitt,ligg,inkallning, gå fint i koppel tsm med nose work förberedande sökövningar och miljöträning