Sofie Brodén

Jag är en tjej som älskar djur i allmänhet och hundar i synnerhet. Inte så konstigt kanske då jag är uppväxt på lantbruk med djur överallt omkring mig, redan vid 4 års ålder flaskmatade jag lamm som sov i en låda bredvid min säng. Att vårda och ta hand om djur är något som alltid tilltalat mig och jag har räddat harungar, kaninungar, kattungar m.m. När jag fyllde 10 blev jag en sån där hästtokig tjej som fyllde väggarna med hästaffischer och pysslade i stallet timme efter timme. Jag hade även en period då jag kuskade land och rike runt, med min tålmodiga mamma som chaufför, på kaninhoppningstävlingar.Jag bestämde mig tidigt för att bli djursjukskötare och att inför gymnasievalet välja djurvårdsprogrammet var inget svårt val. Under gymnasietiden väcktes hundintresset på allvar och konkurrerade snart ut hästarna. Efter studenten behövde jag jobba praktiskt med djur innan jag kunde läsa vidare och fick ett drömjobb som museébonde på Fredrikdals friluftmuséum (utan tvekan Skånes vackraste arbetsplats).  Sen kom den stora kärleken in i livet och djursjukvårdardrömmen fick vänta. Istället fick jag 2011 och 2013 två små underverk som jag de följande åren lade all min kärlek och fokus på samtidigt som jag aktivt tränade och tävlade min egen hund. Jag hade nu skaffat nya mål i form av företagande inom hund och för att stilla mitt behov av att vårda djur så ställdes siktet in på hundmassage och hundfysioterapi. 2018 tog livet en ny vändning, efter en D9 kurs jag gick, och jag fick en anställning som sköterska på Ugglarps gård smådjursklinik. Där har jag sedan dess jobbat 60% och Tassatorpet får den tid och ork som blir över. Jag är lyckligt lottad som får och kan leva ut båda mina drömmar.

 

Tack till min fina familj som stöttar mig i vått och torrt samt till min förebild och mentor Jenny Wibäck för all klokskap du ger och att du fick mig att tro på mig själv

Sofie Brodén

RLD N RLD F LP1 SE VCH Glamour Valley Destiny Soulmate "Nelly"- Min läromästare och vän, hon var en stor del i att Tassatorpet blev till. Hon har tryggt visat vägen in i den fantastiskt roliga hundvärlden och lärt mig den hundträning jag kan stå för.

 RLD N RLD F SE VCH Nightrunner´s true beloved "Vilda" är min nuvarande kollega som har utmanat mina tränarfärdigheter och tagit min kunskap till nya nivåer och gjort mig väldigt ödmjuk kring hundars beteenden och prestationer.