Träningsfilosofi


Belöningsbaserad träning
För mig är en hund så mycket mer än en hund, den är en familjemedlem, en vän, en kollega och en lagkamrat. Därför vill jag behandla min och andras hundar därefter; med vänlighet, ödmjukhet och respekt för deras behov och känslor. Att träna hund ska vara kul, riktigt kul samt bygga på samarbete och glädje. Hundträning, bör enligt mig, ske med belöningsbaserade metoder. Dels för att träningen går mycket snabbare och enklare, dels för att man får hundar som älskar att jobba, både mycket och länge. Hundarna får även ett större självförtroende, vågar ta för sig och sprudlar av energi och levnadsglädje.

Alla är olika- individanpassad träning
Alla hundar är olika och motiveras av olika saker, detsamma gäller deras ägare. Därför kan man inte coacha alla utifrån en given mall. Det är just detta som jag tycker är så kul, att klura, hitta lösningar och belöningar som får hund och ägare växa tillsammans på bästa sätt.

För vems skull?
Våra hundar har inte bett om att få komma till oss. Det är inte heller hundarna som vill träna och tävla. Däremot vill de gärna vara till lags och samarbeta. Därför kan det ibland vara nyttigt som hundägare att rannsaka sig själv om man blir arg och irriterad när träningen/tävlingen inte gick som man ville. Har jag verkligen rätt att bli arg på min hund? Har jag kanske bett den göra uppgifter den inte är redo för, för svåra uppgifter? Har jag lagt upp träningen och förberett hunden så den har en rimlig chans att lyckas med det jag ber den om? Hur kan jag bli en bättre coach för min hund (och mig själv)?Vill du läsa mer om mig och vem jag är? klicka här
 

Ledarskap - Att leda handlar inte om att dominera eller om att alltid veta bäst.
Att leda handlar om att visa ömsesidig respekt som leder till ömsesidigt förtroende.